QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

U Kdyně srazilo auto malého chlapce! V nemocnici zraněním podlehl

11.05.2017 16:27     12.05.2017 11:02

K velmi vážné nehodě došlo odpoledne na Domažlicku. U Kdyně srazilo auto malého chlapce. Chlapec vběhl přímo před projíždějící auto. V nemocnici bohužel zemřel.
 

FOTO_QAP_CZ (17)

Nehoda se stala nedaleko Kdyně před patnáctou hodinou odpoledne přímo v obci. "Na silnici 1923 v obci Chodská Lhota vběhl chlapec ve věku šest až sedm let pod projíždějící osobní automobil značky Peugeot," popsala nehodu tisková mluvčí policie Markéta Fialová s tím, že chlapec přijel ze školy autobusem a byl na cestě domů.

Na místo letěl vrtulník. "Chlapec byl ohrožen na životě. Ve velmi vážném stavu ho transportoval vrtulník do nemocnice v Plzni na Lochotíně," uvedl mluvčí záchranky Martin Brejcha.

Policisté se nehodou nadále zabývají. "Dechová zkouška u řidiče byla negativní, na místě probíhá šetření," dodala tisková mluvčí Markéta Fialová.

Komunikace byla po nehodě zcela uzavřena.

Chlapec nakonec na následky zranění zemřel. Případ si převzala kriminálka...

I přes veškerou snahu záchranářů a lékařů chlapec nakonec zraněním podlehl. "Případ si převzali domažličtí kriminalisté, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti. Podle ustanovení trestního zákoníku hrozí tomu, kdo jinému z nedbalosti způsobí smrt, trest odnětí svobody až na tři roky nebo zákaz činnosti," dodává mluvčí policie Dagmar Brožová.

ilustrační foto

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24