Světové finále v čepování piva se uskuteční v Praze a v Plzni

09.10.2010 9:33

Světové finále soutěže Pilsner Urquell Master Bartender se blíží. Ve středu 13. a ve čtvrtek 14. října bude probíhat v Praze a Plzni. Vyhraje světovou soutěž výčepních konečně Čech?

lukas-svoboda1

Sedmnáct nejlepších výčepních z celého světa bude ve středu 13. a ve čtvrtek 14. října bojovat o titul ve finále soutěže Pilsner Urquell Master Bartender, které bude probíhat v Plzni a v Praze. Českou republiku zastoupí ve finále vítěz národního kola Lukáš Svoboda z pražské hospody Konvikt.

"Nejlepší letošní český výčepní Lukáš Svoboda už ladí formu před mezinárodním finále pátého ročníku a intenzivní přípravu na světové finále, ve kterém doposud žádný z Čechů nezvítězil, provádí Lukáš Svoboda za výčepem své domovské pražské hospody Konvikt," prozradil Vladimí Jurina z Plzeňského Prazdroje s tím, že nejvíc tréninkových piv zřejmě Lukáš Svoboda načepoval 1. října během oslavy půl miliontého piva Pilsner Urquell, které proteklo výčepem Konviktu.

Na vítěze mezinárodního finále čeká odměna 10 000 euro. "Myslím si, že je na čase, aby konečně zvítězil Čech, který má logicky k pivu Pilsner Urquell nejbližší vztah," řekl Lukáš Svoboda a dodal: "Doufám, že dokážu zúročit své zkušenosti z minulých ročníků této soutěže." V roce 2006 už totiž Lukáš Svoboda dokázal v New Yorku získat stříbrnou příčku v 1. ročníku mezinárodního finále této soutěže.

"Úroveň této soutěže jde stále nahoru. Lukáš Svoboda má jistě šanci v mezinárodní konkurenci uspět. Je vidět, že zájem výčepních o excelentní čepování ležáku Pilsner Urquell a znalostí o něm se prosazuje nejen v České republice," odhadl šance českého finalisty starší obchodní sládek Plzeňského Prazdroje Václav Berka, který je i členem mezinárodní poroty soutěže.

Soutěž Pilsner Urquell Master Bartender je určená všem ctižádostivým výčepním, barmankám a barmanům, kteří sdílí nadšení pro své řemeslo a pro plzeňský ležák Pilsner Urquell. K tomu, aby se z obyčejného výčepního stal mistr světa, je zapotřebí nejen dokonale načepovat pivo. Důležitými argumenty pro vítězství jsou i charismatické vystupování, umění poutavě prezentovat pivo jako jedinečný nápoj, znalosti z oblasti výroby, historie piva a správné péče o něj. Na vítěze mezinárodního finále čeká odměna 10 000 euro.



SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24