QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

U požáru karavanu ve Šťáhlavicích zasahovala i záchranka - FOTKY

12.04.2017 9:43

V noci na středu museli zasahovat hasiči i záchranka u požáru karavanu ve Štáhlavicích na Plzeňsku. Jeden člověk utrpěl popáleniny, druhého převážela záchranka kvůli nadýchání zplodin.

2
2134

Hasiči vyjížděli k požáru karavanu zhruba půl hodiny před půlnocí. Obytný přívěs hořel před jedním z rodinných domů. K zásahu vyslalo operační středisko jak hasiče z Plzně, tak dobrovolné hasiče ze Šťáhlavic.

"Při pokusu o hašení došlo k lehkému popálení jedné osoby, odvoz do zdravotnického zařízení odmítla, ránu jí ošetřili hasiči. Druhou osobu s podezřením na otravu zplodinami hoření odvezla na vyšetření zdravotnická záchranná služba do nemocnice," řekla k zásahu mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Následky mohly být ale nejspíš ještě mnohem horší. V karavanu bylo totiž celkem šest tlakových láhví různých velikostí s propan-butanem. Ty ale stihli hasiči včas vynosit. "K požáru pravděpodobně došlo v důsledku nedbalého chování majitele, technická závada byla na místě při vyšetřování vyloučena. Požár napáchal škody podle prvního vyčíslení za 170 tisíc korun, uchráněné hodnoty se odhadují na 200 tisíc," dodává mluvčí krajských hasičů.

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24