QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Úder blesku vyřadil z provozu tramvaje i trolejbusy! Škody půjdu do milionů

29.08.2016 6:48     29.08.2016 9:38

Pořádné problémy napáchala ranní bouřka Plzeňským městským dopravním podnikům. Blesk udeřil do měnírny na Denisově nábřeží. Jak dlouho potrvají opravy, není jasné!

trolejbus

Se zpožděním museli hned v pondělí ráno počítat cestující MHD v Plzni. Kvůli úderu blesku, který měl zničit řídící jednotku ve strojovně trolejí, se zastavil provoz jak trolejbusů, tak tramvají. Na trasy najela náhradní doprava.

K přerušení provozu došlo krátce po 6. hodině ranní. Blesk udeřil do objektu dopravních podniků na Denisově nábřeží, kde je i technické zázemí pro trolejovou část dopravy PMDP. Na místo museli vyjet také hasiči

"Výpadek byl způsobený úderem blesku do řídícího centra měnírny v budově HYDRO na Denisově nábřeží. Automatické ovládání měnírny je mimo provoz a obsluha je zajišťována fyzicky. V současné době pracujeme na odhadech škod, které se budou pohybovat v řádech milionů," řekl k události René Vávro z dopravních podniků s tím, že po přerušení provozu nasadily dopravní podniky náhradní dopravu za tramvaje, do terénu pak vyjely i trolejbusy s alternativním pohonem. Provoz tramvají i trolejbusů byl v plném rozsahu obnovený před sedmou hodinou.

Jak dlouho budou trvat opravy, se momentálně nedá odhadnout.

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24