QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Ulice Plzně brázdili opilí řidiči! Policie slibuje další kontroly

12.06.2018 7:02

S policejními hlídkami by řidiči v Plzni měli počítat i dál. V posledních dnech přibylo šoférů pod vlivem alkoholu a policie tak slibuje další dopravně bezpečnostní akce.

ilustrační foto_QAP foto (21)

Hned v několika případech řešili v uplynulých dnech policisté v Plzni případy, kdy načapali za volanty řidiče pod vlivem alkoholu. Nechybělo v tom ani nehody. Právě v těchto dnech se přitom v Plzni rozjela také další dopravně bezpečnostní akce a policie slibuje, že od silnic hlídky jen tak nezmizí.

Nejspíš rekordmanem posledních dnů byl řidič, který boural na křižovatce Karlovarské třídy a ulice Na Chmelnicích. Nestačil zabrzdit a narazill do auta, které stálo na červenou. "Po přijetí policejní hlídky na místo byla u obou řidičů provedena dechová zkouška na zjištění požití alkoholu, kdy poškozený měl výsledek negativní. U podezřelého řidiče vyšla hodnota na měřícím přístroji pozitivní, a to 2,68 promile alkoholu v dechu. Policisté podezřelému řidiči na místě zadrželi jeho řidičský průkaz a poučili ho o tom, že po dobu jeho zadržení nesmí řídit motorová vozidla," říká mluvčí policie Veronika Hokrová.

Alkohol sehrál roli i u nehody na křižovatce u Boleváku. Tam mladá řidička nezvládla průjezd křižovatkou a skončila s autem na obrubníku chodníku. Nadýchala skoro půl promile. Krom toho ale policisté načapali šoféry pod vlivem alkoholu i při běžných kontrolách. V Bendově ulici nadýchal řidič víc jak půl promile, v Hruškově ulici pak další přes 1 a půl promile.

Shodou okolností právě v těchto dnech v Plzni proběhla i dopravně bezpečnostní akce zaměřená právě na dechové zkoušky u řidičů. V rámci speciálně zaměřených kontrol se sice opilého šoféra odhalit nepodařilo, nicméně další podobné akce na sebe nedají dlouho čekat. "Policisté informují, že z preventivního hlediska budou i nadále pokračovat v dopravně bezpečnostních akcích na našich silnicích," uzavírá policejní mluvčí. 

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24