Úspěch studentky ZČU. Ilustrovala nové vydání Hochů od Bobří řeky

09.08.2018 21:25

Studentka Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara ZČU v Plzni ilustrovala slavnou knihu Jaroslava Foglara. Její ilustrace vyjdou v novém vydání knihy v září.

image
imageimage (2)image (4)image (5)image (6)image (7)image (3)

Na ilustracích Hochů od Bobří řeky pracovala studentka Západočeské univerzity v Plzni celé loňské léto. Nové vydání legendární knihy vyjde v září a pro pětadvacetiletou rodačku z Prahy znamená její zatím nejprestižnější práci.

Studentka je první ženou, která ilustrovala Foglara. Už dříve vytvořila jeden krátký příběh Rychlých šípů. K práci se dostala, když Skautská nadace Jaroslava Foglara hledala současné mladé ilustrátory pro nové vydání Foglarovek. Na základě doporučení jí oslovila nadace, které se její práce líbily.

Ester Kuchynková v Plzni studuje magisterský obor Ilustrace a ráda se věnuje i vlastním projektům. "Baví mě vymýšlení příběhů, proto nejraději kreslím komiksy s vlastním scénářem. Mám ráda sci-fi a magický realismus," říká Ester Kuchynková. Foglarovo dílo má ráda a příležitost vrátit se k němu by neodmítla, ale raději by se nyní věnovala projektům, které nebudou mít takovou mediální pozornost.

FOTO: Západočeská univerzita v Plzni

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24