QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Úspěch v boji proti drogám! Zadrženi čtyři dealeři pervitinu - FOTKY

21.10.2016 18:42

Dopadení čtyř drogových dealerů hlásí kriminalisté z Tachovska. Jeden z nich zásoboval pervitinem desítky narkomanů v Tachově a okolí.

drogy2
drogy1drogy2drogy3drogy4drogy5drogy6drogy7

"V pondělí policisté zadrželi v Bělojarské ulici v Tachově 42letého muže a dalšího 47letého v Rozvadově. Dále byli zadržení 41letý podezřelý na Sokolovsku a nejmladší z pachatelů v Plané,“ uvádí policejní mluvčí Dagmar Jiroušková. V rámci rozsáhlé akce našli policisté ve dvou domech, dvou bytech, garáži a pěti osobních autech 34 sáčků a pět zkumavek s více než 300 gramy krystalické látky s obsahem metamfetaminu. Kriminalisté dále zajistili například deset mobilů, nelegálně drženou kulovnici a finanční hotovost 33 tisíc korun i menší částky v eurech a dolarech.

"Kriminalisté zjistili, že 42letý muž si měl od října 2011 obstarávat pervitin a ten pak distribuoval více než třiceti odběratelům na Tachovsku, především ale v Tachově. I v době zadržení měl ve vozidle 14 sáčků s krastalickou látkou,“ sděluje Dagmar Jiroušková. Pervitin si dealer obstarával zejména od dalšího zadrženého – 41letého muže ze Sokolovska. Drogu si předávali na různých místech Plzeňského a Karlovarského kraje.

Kulovnici nalezenou při domovní prohlídce poslali policisté na balistickou expertízu. Pokud se ukáže, že je střelby schopná, bude trestné stíhání jejího majitele rozšířeno o nedovolené ozbrojování.

Tři z obviněných si počkají na rozsudek ve vazbě. Mužům ve věku 41 a 42 let hrozí až deset let za mřížemi. Další dva  komplicové mohou strávit ve vězení až pět let.

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24