28.03.2024 9:00
Na nájezdu na dálnici D5 u Stříbra likvidují hasiči uniklou naftu – FOTKY
K nehodě nákladního vozidla a automobilu došlo ve čtvrtek 28. března v 6:02.
28.03.2024 9:00
K nehodě nákladního vozidla a automobilu došlo ve čtvrtek 28. března v 6:02.
27.03.2024 15:34
20.03.2024 14:35 27.03.2024 13:02
Velikonoce jsou za dveřmi! Přinášíme proto přehled akcí, které se budou v nadcházejících dnech konat napříč Plzeňským krajem.
Houbaři se konečně dočkali. Houby už přece jen rostou a je tak čas na pořádné hody. Vyzkoušejte houbovou polévku na maďarský způsob! Budete se olizovat!!!
Na přípravu budete potřebovat:
dvě plné hrsti pokrájených lesních hub
1 cibule
1 PL sladké maďarské papriky
2 PL hladké mouky
2 KL sójové omáčky
1 zakysaná smetana
kousek másla
šťáva z citronu nebo ocet
čerstvý kopr a petrželka
sůl a pepř
1 l vývaru
Postup přípravy receptu:
Na másle zesklovaťte na kostičky nakrájenou cibuli, přihoďte houby, osolte a za stálého restování nechte houby pustit šťávu. Jakmile se šťáva vypaří, přisypte mouku a ještě chvilku míchejte. Zaprašte paprikou, promíchejte, zalijte vývarem a sójovkou. Důkladně rozmíchejte. Nechte vařit 15 minut.
Do zakysané smetany přidejte pár lžic horké polévky, aby se nesrazila a po částech vmíchejte do polévky. Dochuťte citronovou šťávou nebo octem, pepřem, odstavte a přidejte posekaný kopr a petrželku.
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice S Andreou v kuchyni.