QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Už rostou! Maďarská houbová polévka se smetanou je lahůdka

23.09.2018 12:19

Houbaři se konečně dočkali. Houby už přece jen rostou a je tak čas na pořádné hody. Vyzkoušejte houbovou polévku na maďarský způsob! Budete se olizovat!!!

upr1

Na přípravu budete potřebovat:

dvě plné hrsti pokrájených lesních hub
1 cibule
1 PL sladké maďarské papriky
2 PL hladké mouky
2 KL sójové omáčky
1 zakysaná smetana
kousek másla
šťáva z citronu nebo ocet
čerstvý kopr a petrželka
sůl a pepř
1 l vývaru

Postup přípravy receptu:

Na másle zesklovaťte na kostičky nakrájenou cibuli, přihoďte houby, osolte a za stálého restování nechte houby pustit šťávu. Jakmile se šťáva vypaří, přisypte mouku a ještě chvilku míchejte. Zaprašte paprikou, promíchejte, zalijte vývarem a sójovkou. Důkladně rozmíchejte. Nechte vařit 15 minut.

Do zakysané smetany přidejte pár lžic horké polévky, aby se nesrazila a po částech vmíchejte do polévky. Dochuťte citronovou šťávou nebo octem, pepřem, odstavte a přidejte posekaný kopr a petrželku.

foto a recept: Andrea Motlíková

Více receptů na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice S Andreou v kuchyni.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24