V areálu firmy Borgers unikl izokyanát! Zasahovala i chemická laboratoř

18.01.2017 10:11

Hasiči museli v noci na středu zasahovat v areálu firmy Borgers ve Volduchách na Rokycansku kvůli úniku nebezpečné látky. Na msíto musela být povolaná i chemická laboratoř.

FOTO_QAP_CZ (45)

Poplach hasičům vyhlásilo operační středisko zhruba půl hodiny před úterní půlnocí. Na místo museli vyjíždět i specialisté na likvidaci nebezpečných látek z chemické laboratoře Třemošná.

"Ve výrobní hale místní společnosti došlo k úniku Izokyanátu v množství asi 200 kilogramů. Evakuace pracovníků proběhla samovolně před příjezdem jednotky požární ochrany, nikdo nebyl zraněn," říká mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Kvůli nebezpečné látce museli hasiči použít i ochrannou techniku. "Hasiči zasahovali v dýchací technice a ochranných oblecích. Uniklou látku zasypali sorbentem a následně ji sebrali do připravených plastových nádob. Zabezpečené nádoby si převzali pracovníci společnosti a uložili je do skladu nebezpečného odpadu. Firmu na likvidaci si zajistí společnost sama," dodává mluvčí krajských hasičů.

Chemická laboratoř celou dobu monitorovala detekčními přístroji koncentrace nebezpečných látek v ovzduší, ty byly naštěstí hluboko pod přípustným limitem.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24