QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V areálu firmy v Nýrsku došlo k úniku chemické látky! FOTKY

26.06.2017 8:35     26.06.2017 9:16

Hned několik jednotek hasičů, záchranka i policie v pondělí ráno vyjížděli do areálu firmy v Nýrsku na Klatovsku. Dva muži skončili v nemocnici. Areál musel být evakuován.

DSCN3115
DSCN3115DSCN3114DSCN3116

Velké záchranné manévry se v pondělí ráno rozjely v areálu firmy v Nýrsku na Klatovsku. U jednoho ze zařízení došlo k poruše a následnému úniku chemické látky.

Hasiči na místo vyslali hned několik jednotek. Areál byl evakuovaný ještě před příjezdem záchranných složek. "Před šestou hodinou ráno došlo v Nýrsku ve společnosti Greiner aerospace CZ s. r. o. v důsledku technologické závady k úniku asi 200 litrů chemické látky Desmodur trial. Poplach byl vyhlášen hasičům na stanici Klatovy a dobrovolným hasičům v obci. Současně jako posila do Nýrska vyjeli hasiči z Plzně Košutky jako opěrný bod kraje pro chemické havárie a Chemická laboratoř z Třemošné," řekla k události mluvčí hasičů Pavla Jakoubková s tím, že látka unikla jen v prostoru haly. 

Záchranka převážela do nemocnice dva mladé muže. "Dnes ráno zasahovala ZZSPk v Nýrsku, kde došlo k úniku nebezpečné látky. Dva muži byli intoxikováni a po nezbytném ošetření je záchranáři předali do péče lékařů interní ambulance Klatovské nemocnice," dodává mluvčí záchranky Martin Brejcha.

Látka Desmodur trial se používá při výrobě plastů. Je nebezpečná pro člověka i životní prostředí. Hrozí mimo jiné otrava či poškození pokožky.

"Hasiči zasahují v přetlakových protichemických oblecích. Pomocí sorbentu uniklou látku stabilizují a ukládají do připravených nádob. Na místo se dostavila specializovaná firma, která nádoby odveze a zajistí jejich ekologickou likvidaci. Na závěr hasiči provedou dekontaminaci haly a předají ji zástupcům firmy k dalšímu užívání," dodává mluvčí krajských hasičů.

FOTO: JSDHO Nýrsko

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24