QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V baru v centru Plzně se střílelo! Policie dopadla lupiče za čtvrt hodiny - FOTKY

27.05.2016 16:08

V jednom z barů v centru Plzně se v pátek nad ránem střílelo. Barmanka naštěstí střele unikla a okamžitě zalarmovala policii. Ta lupiče dopadla během chvíle.

Loupež 27.5.2016
Loupež 27.5.2016 2Loupež 27.5.2016 3Loupež 27.5.2016Loupež 27.5.2016 4

Plzeňští policisté mají na svém kontě skutečně bleskové dopadení lupiče, který v pátek nad ránem zaútočil na barmanku v jednom z podniků v centru města. Po mladé ženě dokonce vystřelil. Žena naštěstí vyvázla z útoku bez zranění a hned zalarmovala policii. 

Maskovaný lupič si vybral bar v centru západočeské metropole v pátek před půl jednou ráno. Na teprve 18letou barmanku dokonce neváhal vytáhnout zbraň. "Muž oblečený v černém oděvu maskován kapucí přistoupil k barovému pultu. Střelnou zbraní, kterou držel v ruce, namířil na poškozenou a požadoval vydání finanční hotovosti. Když žena odvětila, že žádné peníze nemá, vystřelil jejím směrem. Projektil ženu minul a zasáhl zeď. Vyděšená dívka následně v obavě o svůj život vydala podezřelému veškerou finanční hotovost. S penězi pachatel ihned z místa činu utekl," potvrdila mluvčí policie Hana Štefflová.

Na místo se okamžitě sjeli policisté a po lupiči začali pátrat. Díky bleskově rozjeté pátrací akci se muže skutečně podařilo dopadnout. A to ani ne čtvrt hodiny po tom, co z baru utekl.

Bar přepadl mladík z Klatovska, který nikdy neměl problémy se zákonem. Během domovní prohlídky našli policisté i dalšího kriminálníka...

Ukázalo se, že za přepadením stojí skutečně 21letý zadržený mladík z Klatovska. Policisté u něj našli jak zbraň, tak peníze. Motiv jeho jednání ale zůstává zahalený tajemstvím. Rozhodně za tím nebyly drogy, ani alkohol. "Mladý muž se mimo jiné podrobil i orientační dechové zkoušce ke zjištění, zda takto nejednal pod vlivem alkoholu. Test byl negativní. Stejný výsledek přinesla i zkouška na omamné a psychotropní látky a jedy. Policisté navíc zjistili, že mladý muž má čistý rejstřík trestů," dodává policejní mluvčí.

Ani tím to ale neskončilo. Velmi pravděpodobné totiž bylo, že mladík může mít schované doma další zbraně a došlo tak na domovní prohlídky. Ty přinesly poněkud jiné, ale také velmi "atraktivní", odhalení. "Během jedné z nich byl v domě vypátrán i 46letý muž, po kterém bylo v roce 2013 vyhlášeno celostátní pátrání jako o osobě hledané. Na muže byl v uvedeném roce vydán jak příkaz k zatčení Okresním soudem Plzeň – jih, tak Evropský zatýkací rozkaz," doplnila Hana Štefflová.

Obviněnému lupiči teď hrozí až 10 let vězení. Policisté zároveň podají návrh na vzetí nebezpečného lupiče do vazby.

FOTO: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24