V bavorském Waldmünchenu se chystá unikátní historická hra

05.06.2017 16:30

Pod noční oblohou ožijí události roku 1742, v bavorském Waldmünchenu připravují unikátní projekt Trenckfestspiele Waldmünchen. Jde o výpravnou historickou hru s více než 350 učinkujícími!

waldmunchen
waldmunchenpandurenzug_mit_musikern

Historická hra Pandur Trenck před branami Waldmünchenu bude probíhat po celý červenec a srpen. Tato výpravná historická hra pod širým nebem autenticky líčí tragickou epizodu z dějin tohoto příhraničního města. Waldmünchen najdete v Bavorsku hned za hranicemi, za přechodem Folmava na Domažlicku. V některých částech představení uslyšíte i český text.

Info o cestě najdete zde.

Obléhání města hordami divokých pandurů pod vedením legendárního vojevůdce Františka Trencka je zachyceno ve fascinujících obrazech a scénách. Návštěvníky čeká fascinující podívaná a strhující divadelní představení, jde o nezapomenutelný zážitek pro celou rodinu. Atmosféru ještě podrthuje noční obloha, davové scény, táborové ohně, hřmění kaňonů atd.

Pandur Trenck  – od roku 1950 shlédlo tuto poutavou hru již přes půl miliónu diváků. Tato historická hra, vzniklá po druhé  světové válce, je jedinou hrou s regionální tématikou, uváděnou až dodnes. Ve hře hraje na 350 ochotníků.

Pokud se na hru vypravíte, můžete si dopředu rezervovat ty nejlepší vstupenky. Tribuny jsou zastřešené, takže se nemusíte bát, že byste zmokli.

Informace o hře v českém jazyce


Představení 2017: Začátek vždy v 21 hodin na zastřešené a zasklené divácké tribuně.

Termíny a informace o vstupenkách najdete zde.

 

 



 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24