QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Brdech musel zasahovat pyrotechnik. Lesník našel vojenskou munici

26.05.2017 8:28

Brdy zažily v posledních měsících celou řadu cvičení hasičů i dalších složek. Tentokrát ovšem CHKO zažila skutečně ostrý výjezd pyrotechnika. Lesník našel při práci vojenskou munici.

2

Nově vzniklá Chráněná krajinná oblast Brdy byla v poslední době poměrně často dějištěm řízených cvičení záchranných složek. Nacvičovaly se zásahy při požárech a podobně. Tentokrát ale rozhodně nešlo o cvičení a do Brd musela policie vyslat pyrotechnika.

"Hrádečtí policisté přijali oznámení od 41letého muže o nálezu vojenské munice v Chráněné krajinné oblasti Brdy. Na místo byl proto přivolán policejní pyrotechnik, který uvedl, že se jedná o jednu cvičnou dělostřeleckou střelu ráže 152 mm a jednu bezzákluzovou dělostřeleckou střelu," potvrdila mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

Pyrotechnik na místě nález zajistil a následně odvezl k bezpečné likvidaci.

Velké manévry zažily Brdy zhruba před měsícem, kdy se v lokalitě odehrálo obří cvičení hasičů. Celkem se ho zúčastnilo na dvě stě hasičů z Česka i Německa, více zde. Před rokem se pro změnu v Brdech rozhořel řízený požár, podrobnosti najdete v článku zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24