QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V centru Plzně vyrostou desítky nových bytů - VIZUALIZACE

28.11.2016 13:44

Nový dům, který nabídne přes osm desítek bytů, vyroste v Kollárově ulici u křižovatky s Kotkovou, tedy poblíž autobusového nádraží. Stavba se rozjede naplno na začátku příštího roku. 

KLR_Trigema_3
KLR_Trigema_1KLR_Trigema_2KLR_Trigema_3KLR_Trigema_int

Centrum Plzně nabídne další nové byty. Tentokrát se do stavby pustí společnost Trigema, která vybuduje nový dům u křižovatky Kollárovy a Kotkovy ulice nedaleko Centrálního autobusového nádraží. Dům nabídne víc jak osm desítek bytů různých velikostí.

Dům bude mít šest podlaží a k dispozici budou byty od garsonek až po 4 + kk. Většina z bytů navíc bude mít balkony nebo terasu. Dům bude mít elegantní šedo-bílou fasádu. Architektonický návrh pochází z dílny studia architekta Jana Baxy AIP Plzeň.

"Bytový dům v ulici Kollárova je naším prvním projektem mimo hlavní město. Plzeň a její okolí dlouhodobě vykazují vysoký růstový potenciál, což se zde také odráží ve vyšší poptávce po novém bydlení. Předpokládáme, že náš koncept Chytrého bydlení najde spokojené zájemce i v západočeské metropoli,“ říká Marcel Soural, předseda představenstva společnosti Trigema. 

Dům nabídne mimořádné zabezpečení i protipožární systém...

Dům je navržený v půdorysu ve tvaru L. Kratší část objektu, která bude směřovat k ulici Kollárova, bude pětipodlažní. Poslední patro bude přitom ustupovat mírně do pozadí. Parkování bude v podzemním podlaží. Sklepy budou v prvním podzemním podlaží a některé rovněž na patře. Ve vnitřním nádvoří bude vytvořena zelená plocha, kde bude prostor pro oddech a dětské hraní. Podle investora bude navíc objekt mimořádně zabezpečený. Okna budou vybavena bezpečnostní folií. V bytech bude instalován protipožární systém formou stropních čidel a ve společné části budovy najdeme chráněné únikové cesty s vyznačením nouzových tras.

"Očekáváme, že by se první majitelé nových bytů mohli do bytového domu stěhovat již za necelé dva roky,“ očekává Soural.

Bytový dům vyroste v bloku mezi ulicemi Poděbradova, Karlova a Kovářská. V současné době probíhá demolice stávajícího objektu a samotná stavba by pak měla odstartovat na začátku příštího roku.

Zdroj vizualizace: Trigema

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24