V Dobřanech je vedení města hotové! Post starosty obhájil Martin Sobotka

07.11.2018 7:58

Povolební skládání vedení měst a obcí v regionu pokračuje. Nově mají jasno v Dobřanech, kde proběhlo ustavující zastupitelstvo. Jak vypadá složení vedení města?

zastup2018-100

Svůj post obhájil starosta Martin Sobotka. Na rozdíl od minulých volebních období bude mít město jedinou místostarostku, pokračovat ve funkci bude Lenka Tomanová. V pětičlenné radě jsou staronoví Jan Vozár a Michal Trdlička, nově je doplnila Jaroslava Umnerová. Všichni radní jsou z vítězného uskupení Aktivní Dobřany. 

Následovala volba předsedů a členů výborů zastupitelstva. V předsednictví kontrolního výboru nastala změna a v jeho čele stanul Josef Weinreb (Otevřené město Dobřany), kterého doplnilo dalších 6 lidí. Jsou jimi Zuzana Štychová, Gabriela Vránková, Karel Fojtík, Martin Klimeš a Stanislav Motejzík a Josef Šefl. Druhý, finanční výbor, dostál také několika změn. Předsedkyní byla zvolena Bohumila Nekolová (Sdružení nezávislých Dobřany) a členy radní Michal Trdlička, zastupitel Michal Pokorný, Josef Dolejš, Tomáš Kobsa, Jan Pokorný a Václav Hrdonka. 

"Jsme v úplně nové situaci. Rekordní volební výsledek po kampani, ve které se soupeřům úspěšně podařilo nastavit jako hlavní téma personální otázky, nás dovedla k jednobarevné radě. Až tak nová situace to ale není. Máme za sebou čtyři roky v dominantní pozici a nikdy jsme nepodlehli pokušení krást si zásluhy partnerů, ztotožnili jsme se s jejich prioritami,“ říká Martin Sobotka. "Děkuji Dagmar Terelmešové a ČSSD za 16 let v roli místostarostky a 16 let koaliční spolupráce,“ dodává.

Posledním voleným orgánem města na prvním jednání byly osadní výbory. Ve Vodní Újezdu budou pracovat ve složení Jan Hojda, Jiřina Řezáčová a Jitka Šebestová. Ve Šlovicích nedošlo k žádné obměně a členy zůstali Michal Trdlička, Michal Balvín, Josef Tihlařík, Martin Hájek a Jiří Tesař. Předsedy si v průběhu následujících 14 dnů vyberou ze svých řad samotní členové a ti budou následně schváleni na dalším jednání zastupitelstva města, které se uskuteční v pondělí 19. listopadu od 17 v zasedací místnosti suterénu radnice.   

FOTO: MÚ Dobřany

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24