QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V hořícím stanu ve Skvrňanech spal bezdomovec, utrpěl popáleniny

21.02.2017 7:54

Hasiči i záchranka museli v úterý nad ránem zasahovat v plzeňských Skvrňanech. Při požáru stanu utrpěl jeho obyvatel poměrně rozsáhlé popáleniny.

FOTO_Pavel Němeček (13)

Přesné příčiny požáru nejsou úplně jasné, ale vypadá to, že bezdomovec si ve stanu přitápěl. Na místě musela zasahovat jedna jednotka hasičů. Bezdomovec skončil v péči lékařů.

"Dvacet minut po půlnoci operační středisko vyhlásilo v Plzni poplach hasičům na Požární stanici Střed a vyslalo je do Skvrňan k požáru stanu. V ulici Terezie Brzkové na zastávce MHD Karla Steinera čekal na záchranné složky popálený muž. V době příjezdu jednotky požární ochrany o něj již pečovala zdravotnická záchranná služba a ošetřovala mu popáleniny 2. a 3. stupně," říká k zásahu mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Hasiči následně dorazili přímo k místu požáru. Tam už ale příliš práce neměli. "Hasiči přejeli ke trati mezi ulicemi Lábkova a Chebská, kde k požáru stanu došlo, a již téměř vyhaslé ohniště důkladně prolili vodou," dodává mluvčí krajských hasičů.

Podobných případů v zimním období tradičně přibývá. Hasiči Plzeňského kraje právě proto v lednu odstartovali preventivní kampaň, která má takovýmto neštěstím zabránit. Spolu se strážníky vyrazili mezi bezdomovce a krom toho, že jim rozdávali letáčky, informovali je i o nebezpečích špatného zacházení s ohněm. Podrobnosti najdete v článku zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24