V Hradišti se rozjela sezóna naplno - FOTKY

12.05.2017 8:38

Plzeňské Hradiště otevřelo další hlavní sezónu. Ve velkém ho opět berou útokem cyklisté i rodiny s dětmi a milovníci procházek. Podívejte se na fotky!

foto-qap-cz (16)
foto-qap-cz (16)foto-qap-cz (1)foto-qap-cz (2)foto-qap-cz (6)foto-qap-cz (7)foto-qap-cz (8)foto-qap-cz (9)foto-qap-cz (10)foto-qap-cz (14)foto-qap-cz (15)foto-qap-cz (17)foto-qap-cz (20)foto-qap-cz (18)foto-qap-cz (23)foto-qap-cz (24)foto-qap-cz (25)foto-qap-cz (26)foto-qap-cz (27)foto-qap-cz (28)foto-qap-cz (29)foto-qap-cz (30)foto-qap-cz (31)

Plovárna Hradiště v Plzni prošla v posledních letech celou řadou rekonstrukcí a obnov. V současné době tak nabízí pohodovou atmosféru, ať už chcete vyrazit v krásném počasí jen tak na pivo, hledáte cíl cyklovýletu a nebo se jen tak chcete jít někam projít.

Ačkoliv Plovárna Hradiště láká k procházkám i v zimě, s příchodem jara počet návštěvníků rapidně stoupá. To se opět potvrzuje i v posledních dnech. Na břeh řeky Úhlavy se vydává čím dál tím víc lidí. Lokalita nabízí nejen posezení, ale i řadu sportovního vyžití.

U nejmenších návštěvníků je velkým tahákem prolézací loď, která se za poslední roky stala jednou ze stěžejních atrakcí lokality. V plné zátěži je teď ovšem už nová loď, kterou v loňském roce nechal koupit druhý plzeňský obvod. Ta původní byla už ve špatném stavu. Slavnostního otevření se ta nová dočkala v závěru loňského roku. 

"Původní vrak tady byl od roku 2004, vydržel dvanáct let a vyšel na 492 tisíc. Opravy vyšly na dalších dvě stě tisíc, z čehož jsme padesát tisíc ušetřili, protože opravy této hodnotě nám dělali místní Sokolové. Tento nový vrak, který doufám vydrží také těch dvanáct let, vyšel na 592 tisíc. Z toho 250 tisíc nám dal fond životního prostředí města Plzně," říká starosta obvodu Lumír Aschenbrenner.

Plovárna Hradiště nabíde opět i doprovodný program...

Plovárna nabízí každý rok také hudební i další program. Už v pátek 12. května se mohou těšit fanoušci kapely Extra Band revival. O víkendu 20. a 21. května se chystá sjezd řeky z Přeštic až do Hradiště. Na 4. června je připravený dětský den a ani letos nebude chybět letní kino od 15. do 23. července. Další podrobnosti k programu najdete zde.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24