QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Kokořově shořela kotelna, škoda je kolem milionu - FOTO

11.02.2018 16:33

Hned několik jednotek hasičů muselo v neděli odpoledne zasahovat v Kokořově na severním Plzeňsku u požáru kotelny. Škody se šplhají vysoko. Není vyloučený útok žháře.

1

K požáru kotelny firmy v obci Kokořov nedaleko Všerub vyjížděly jednotky hasičů po poledni v neděli. Na místo zamířila i záchranka, spíš ale z preventivních důvodů. Nakonec se žádné zranění nepotvrdilo.

"Před 13. hodinou přijal operační důstojník oznámení o požáru kotelny v Kokořově. Na místo byla vyslána okamžitě policejní hlídka. Na místě zasahovali hasiči včetně vyšetřovatele HZS, který nevyloučil cizí zavinění," potvrdila mluvčí policie Hana Kroftová.

Při požáru nedošlo k žádnému zranění, škody se ale šplhají hodně vysoko. "Škoda byla předběžně odhadnuta na jeden milion korun. Přesná příčina je předmětem  šetření. Policisté i hasiči budou na místě působit i zítra, po úplném vychladnutí zahájíme ohledání místa činu, kterého se bude účastnit také psovod se speciálně vycvičeným psem na vyhledávání akcelerantů," dodává policejní mluvčí s tím, že případem se zatím zabývají policisté z obvodního oddělení v Úněšově.

FOTO: ZZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24