QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V kraji se opět zvyšuje riziko požáru! Meteorologové vydali výstrahu

17.08.2018 13:58

Sucho bude i dál trápit region. Meteorologové upozorňují, že se opět zvyšuje riziko vzniku požárů. Ačkoliv by mohlo někde zapršet, výrazně to nepomůže.

4

Meteorologové opět varují před možností výskytu požárů. I když podle předpovědi by mohlo sem tam sprchnout, příliš to znát nebude. Pro Plzeňský kraj platí výstraha nebezpečí vzniku požárů od neděle (19. srpna) od 6. hodiny ranní až do odvolání.

"Přes střední Evropu postupuje k severovýchodu tlaková výše. Po její zadní straně k nám bude porudit teplý vzduch od jihu. Studená fronta, která k bám postoupí od západu z pátku na sobotu, se rozpadne a nepřinese žádné výraznější srážky," upozorňuje Český hydrometeorologický ústav.

V sobotu bude v regionu podle aktuální předpovědi polojasno až oblačno, přeháňky by se měly objevit jen ojediněle, a to zejména na horách. Teploty se vyšplhají až k 29 stupňům.

Neděle bude ve znamení jasné až polojasné oblohy a odpolední teploty vystoupí opět až na 30 stupňů. V příštím týdnu by navíc mohly znovu překonat i hranici tropické třicítky a naměřit bychom mohli až okolo 32 stupňů.

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24