QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V lese se objevil chemický odpad, zasahovala speciální laboratoř - FOTO

18.07.2017 14:47

Nález hned několika pytlů s neznámou chemikálií zaměstnává v těchto dnech policii na Klatovsku. Zasahovat musela dokonce chemická laboratoř hasičů. Policie případ stále vyšetřuje.

Nález odpad

Doslova černá skládka chemikálií se objevila v lese u obce Albrechtice na Sušicku o uplynulém víkendu. Od té doby se případem zabývají jak hasiči, tak policie a také tamní úřady.

"Policisté na Klatovsku přijali v neděli 16. července letošního roku ve večerních hodinách oznámení o nálezu většího množství odpadu v lesním porostu nedaleko obce Albrechtice na Sušicku. Na místo černé skládky vyjeli policisté, hasiči, zástupce odboru životního prostředí z Městského úřadu v Sušici a speciální chemická laboratoř hasičského záchranného sboru. V lesním porostu nedaleko pozemní komunikace byly pohozeny různé nádoby s dosud nezjištěnými látkami," potvrdila mluvčí policie Dana Ladmanová.

Na místo nálezu se kriminálka a hasiči vydali znovu v pondělí. Zatím stále není jasné, jaké chemikálie se v lese povalovaly. "V pondělí policisté z oddělení obecné kriminality, odboru kriminalistické techniky a expertiz i hasiči na místě zajistili vzorky různých chemikálií ke zkoumání. Byla přivolána firma, která nalezené předměty a látky převzala k likvidaci," dodává policejní mluvčí.

Policie se celou záležitostí dál zabývá.

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24