V Mariánské Týnici odstartuje Letní barokní festival ve velkém stylu

08.06.2018 8:02

Plzeňský kraj i v letošním roce ovládne Letní barokní festival. Slavnostní zahájení ve velkém stylu proběhne už v pátek v Mariánské Týnici. Na co se můžeme těšit?

západočeské baroko

Letní barokní festival, který je součástí velkého projektu Západočeské baroko, nabídne na tři desítky nejrůznějších akcí v areálech barokních památek v kraji. Krom jiného proběhne 10 hlavních slavností na významných barokních místech celého Plzeňského kraje.

Slavnostní zahájení Letního barokního festivalu se jako tradičně odehraje v Mariánské Týnici, a to v pátek 8. června od 15 hodin. Několikahodinový program v nádherném prostředí přinese samozřejmě celou plejádu barokních kostýmů, také krásnou hudbu, ochutnávky, taneční vystoupení i závěrečný ohňostroj. Děti se navíc mohou těšit na speciální barokní kolotoč.

Letošní ročník festivalu přináší i novinky. Pro ty, kteří rádi spojí sport s kulturním zážitkem, jsou letos nově připraveny tři barokní cyklotrasy na severním Plzeňsku. Po krásách jak přírodního, tak kulturního charakteru si každý může odpočinout u stylových barokních odpočívadel.

Více se dočtete na www.zapadoceskebaroko.cz.

FOTO: Západočeské baroko

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24