QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V nákladním autě vzplála fasádní vata! Požár auto pohltil - FOTO

25.05.2016 9:12

Hned několik jednotek hasičů zaměstnal požár fasádní vaty, kterou převáželo auto z Německa do Plzně. Kvůli hořícímu nákladu byli v pohotovosti hasiči po celé trase!

24.5.2016 požár NA Kotouň (PJ 16.24)

Poměrně netradiční zásah a následnou "předávku" mají na kontě hasiči na Plzeňsku. Opěrační středisko původně vyslalo hasiče na jižním Plzeňsku k požáru nákladního auta. Ukázalo se, že stavební materiál v náklaďáku po cestě vzplál několikrát a potýkat se s ním museli i hasiči v Německu.

"Operační středisko vyslalo jednotky HZS Nepomuk a SDH Kasejovice k nahlášenému požáru nákladního auta k obci Kotouň. Na místě hasiči zjistili, že se jedná o tažený nákladní automobil z Německa, ve kterém doutnala převážená fasádní vata. Hasební zásah prováděli hasiči už v Německu, po cestě došlo k opětovnému rozhoření ohnisek," popisuje mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

I po požáru náklad pokračoval na své cestě do Plzně. Ovšem už pod dohledem hasičů. "Hasiči prolili náklad vodou z vysokotlakého proudu. Po uhašení požáru vzhledem k nebezpečí dalšího rozhoření doprovodili hasiči vozidlo na půl cesty ve směru na Plzeň, kde se vystřídali s jednotkou ze stanice Plzeň Slovany," dodává mluvčí hasičů.

Jednotka ze Slovan pak doprovodila nákladní auto až do cíle.

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24