V plzeňské teplárně hořel dopravník. Dodávka tepla ohrožená není

07.10.2015 10:59     07.10.2015 11:54

V areálu plzeňské teplárny v Doubravecké ulici zasahovali ve středu dopoledne hasiči. Hořel dopravník k jednomu z kotlů. Přinášíme podrobnosti.

IMG_3265

Hasiči vyjížděli ve středu dopoledne do areálu teplárny kvůli požáru dopravníku. Nikomu se naštěstí nic nestalo a ani škody nakonec nejsou nijak závratné. Podle informací Plzeňské teplárenské dodávka a výroba tepla není ohrožená.

Do areálu vyjížděly dvě jednotky hasičů. "Jednalo se o požár dopravního systému ve venkovním prostoru areálu," řekl QAPu velící důstojník směny hasičů Jaroslav Hrdlička.

Podle teplárenské se navíc podařilo požár zlikvidovat dokonce zaměstnancům ještě před příjezdem hasičů. Kvůli normám nicméně museli jednotky na místo vyjet. I když původně byla avizovaná poměrně dost horentní výše škody, nakonec se nepotvrdila. "Šlo o zahoření dopravníku mourových kalů do kotle. Škody budou v řádu desítek tisíc," řekl k události mluvčí společnosti Petra Siegerová.

V klidu mohou být i obyvatelé Plzně. "Nemá to žádný vliv na výrobu a dodávku tepla," dodává mluvčí Plzeňské teplárenské.

FOTO: ilustrační

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24