QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V plzeňské zoo se narodila tři lvíčata! Mají se k světu - FOTO

22.05.2018 14:51

Plzeňská zoo slaví další úspěch v odchovu lvů berberských. Po tom, co na začátku roku odjela mladá samice Amira, hlásí zoo novorozená mláďata. A hned tři!!!

lvíčata

Lví trojčata se v plzeňské zoo narodila v sobotu (12. května) brzy ráno. Matkou se podruhé stala samice lva berberského Tamika, které budou v červenci čtyři roky. V roce 2016 přivedla na svět i lvici Amiru, která vloni oslavila roční narozeniny.

"Tamika pečuje o tři potomky, dva lvy a jednu lvici. Je oddělená v porodním prostoru s boxem a pavilon je pro návštěvníky uzavřený. Na rozdíl od odchovu prvorozené Amiry o ně nyní pečuje sama, včetně kojení," potvrdil mluvčí zoo Martin Vobruba.

Odchov Amiry nebyl vůbec snadný. Ošetřovatelé ji museli už od třetího dne po porodu odebírat a dokrmovat. Malá lví slečna se ale ukázala jako velká bojovnice a právem se tak stala velkou chloubou plzeňské zoo. Nakonec si tak vysloužila jméno Amira, tedy Princezna. Z plzeňské zoo ale odcestovala už na začátku letošního roku, podrobnosti se dočtete v článku zde.

Ve venkovním výběhu návštěvníci momentálně vidí lva Matese, druhou samici Neyla a půlročního Baqira. Kdy dojde ke spojení s novými přírůstky a jejich matkou, zatím není úplně jasné.

FOTO: Lenka Václavová

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24