V Plzeňském kraji vyjedou nové autobusové linky

15.03.2016 11:04

Na konci tohoto týdne vyjedou v Plzeňském kraji dvě nové autobusové linky, které pomohou lidem s cestováním do práce. Čtěte podrobnosti.

FOTO_QAP_CZ (3)

K mimořádné změně jízdního řádu dojde ke 20. březnu. V Plzeňském kraji nově vyjedou dvě autobusové linky, které usnadní lidem přesun mezi jižním Plzeňskem a Tachovskem a na Rokycansku.

První linka spojí jižní Plzeňsko a Tachovsko. Pojede po trase Stod – Honezovice – Kostelec – Ostrov u Stříbra – Heřmanova Huť. "Jde o dva páry spojů v pracovní dny, které pojedou ze Stodu od železniční stanice v 5:20 a 13:20 a zpět z Heřmanovy Hutě v 6:05 a 14:05. Kromě dopravy do práce se lidé dostanou i do stodské nemocnice,“ vysvětluje Jaroslav Bauer, náměstek hejtmana pro dopravu a dodává. "Od minulého roku jezdí také linka 490320 Stříbro – Stod. Obě linky propojují okresy Tachov a Plzeň-jih, což dříve nebylo možné.“

Na lince budou zároveň zajištěné návaznosti v Heřmanově Huti na osobní vlaky, u průmyslové zóny Ostrov pak budou moct cestující přestoupit ze spojů od Stříbra. Do průmyslové zóny Ostrov jezdí od roku 2015 i spoje ze Stříbra a Kladrub.

Druhá nová linka pak spojí Strašicko a Rokycansko. Autobusy budou jezdit po trase Cheznovice – Hrádek – Rokycany. Linka pomůže zejména lidem ze Strašicka dojíždět do průmyslových oblastí v Hrádku. "Nové pracovní příležitosti vznikají mimo stávající trasy autobusů, takže musíme vytvářet i nové trasy spojů. Naopak, ty nevyužívané rušíme. V minulosti tak byly zrušeny posilové spoje jedoucí do zastávky Hrádek, nad závodem, odkud kdysi mířily davy lidí do hrádeckých železáren. To je již minulost,“ uzavírá Jaroslav Bauer.

Provoz na obou nových linkách bude zajišťovat ČSAD autobusy Plzeň. Na Rokycansku jezdí od roku 2015 i nové spoje do průmyslové zóny Volduchy.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24