V Plzni odstartuje sezóna trhů! Otevřou ji Velikonoční trhy

19.03.2018 7:59

Na náměstí Republiky už za pár dnů odstartují Velikonoční trhy. Otevřou tak nový ročník, který poběží až do tradičních Vánočních trhů. Připravený bude i hudební program.

FOTO_QAP_CZ (4)

Velikonoční trhy na náměstí Republiky se poprvé otevřou ve čtvrtek 22. března. Náměstí obsadí opět desítky stánků a návštěvníci se mohou těšit také na hudební program.  

"Můžete se těšit na pravou Velikonoční atmosféru. Ochutnejte trdelník, velikonoční nádivku, medovinu nebo nějaký kousek z širokého výběru sýrů a klobás. Náměstí obklopí malované kraslice a ručně pletené pomlázky plné pentlí, to si nesmíte nechat ujít. Velikonoční trhy doplní tradiční řemesla a lidové tradice. Podívejte se, jak se plete pomlázka nebo malují kraslice, jak se vyrábí svíčky nebo jak kovář tvoří umělecká díla," lákají organizátoři.

Velikonoční trhy potrvají až do 2. dubna. Stánky budou otevřené jako tradičně od dopoledních hodin až do podvečera. V letošním roce se plánuje celkem pět tradičních trhů na náměstí Republiky. Další budou ale až v září, a sice Havelské trhy. Mimo to ovšem mohou milovníci trhů vyrazit od soboty na farmářské trhy, které se letos budou v centru města konat každý víkend.

Termíny trhů na náměstí Republiky v Plzni pro rok 2018:

Velikonoční trhy  22. března - 2. dubna

Václavské trhy    11. - 16. září

Havelský trh       10. - 16. října

Martinský trh       3. - 11. listopadu

Vánoční trhy       24. listopadu - 23. prosince

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24