QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Plzni se chystá Triatlonový festival! Velké klání se odehraje na Ostende

29.05.2017 14:59

Plzeň bude v tomto týdnu hostit další velkou sportovní událost. Okolí Boleváku bude patřit klání triatlonistů. První den festivalu bude patřit dětem, pak přijdou na řadu špičky triatlonu.

FOTO_Filip Komorous

Druhý ročník Triatlonového festivalu proběhne 2. a 3. června v okolí Velkého boleveckého rybníka. Hlavním dějištěm bude Ostende. Kromě sobotních klání se už v pátek rozjede aquatlon pro děti.

Triatlonový festival na pláži Ostende se odehraje pod taktovkou Jana Řehuly, majitele bronzové triatlonové medaile z olympiády v Sydney. Řehula a jeho tým sestavili program, který má za cíl nabídnout každému vhodnou aktivitu spojenou s triatlonem. "Celý pátek věnujeme dětem. Už v dopoledních hodinách se utkají školy v aquatlonu, který kombinuje plavání a běh. Odpoledne následují závody Slavata triatlon tour, kde je plavání nahrazeno speciálním pohybovým cvičením,“ popisuje program Řehula. 

V sobotu startuje plnohodnotný triatlon pro děti od 8 do 15 let, odpoledne pak Mistrovství Plzeňského kraje jednotlivců v terénním triatlonu. Podobný, ale mnohem náročnější závod se každoročně odehraje jako finále sezóny na havajském ostrově Maui a mnohdy i s četnou účastí českých závodníků. Většina z těchto specialistů by se měla objevit na startu také v Plzni. Závod
u Boleváku bude lákavý nejen pro zkušené matadory terénního triatlonu. "Chceme připravit závod, který bude zajímavý úplně pro všechny. Tratě mistrovství nejsou nikterak náročné, zveme na něj i naprosté začátečníky, kteří se mohou postavit na startovní čáru hned vedle české špičky této disciplíny. Startovat budou všichni najednou,“ zve Jan Řehula.

Terénní triatlon se odehraje na tratích 400 metrů plavání s krátkým výběhem na pláž, pokračuje se na horském kole 20 km v terénu a závěrečný běh v okolí rybníka bude dlouhý 4,5 km. Stejná trať jako pro Mistrovství Plzeňského kraje je připravena také pro účastníky štafetového závodu, při kterém vždy jeden z tříčlenného týmu absolvuje jednu z disciplín. Štafety mají být zlatým hřebem programu a je v nich očekávána vysoká účast jak z řad renomovaných sportovců, tak i úplných začátečníků, kteří zatím nemají s triatlonem žádnou zkušenost.

FOTO: www.triatlonplzen.cz, Filip Komorous

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24