V Plzni se chystá velký sraz vozů Alfa Romeo! Pojede se i spanilá jízda

28.08.2017 14:01

Velký sraz vozidel legendární značky Alfa Romeo se odehraje v Plzni už tento týden. Zatímco první sraz proběhl na náměstí, teď se auta sjedou na Ostende.

Sraz vozů Alfa Romeo_QAP_foto (23)

První velký sraz Alfa Romeo proběhl v Plzni v roce 2015 jako jeden z bodů programu projektu Evropské hlavní město kultury. Tehdy se do západočeské metropole sjeli majitelé se svými vozy i z dalších zemí Evropy. Celkem se na náměstí usídlily přes dvě stovky aut.

Letos se organizátoři rozhodli na akci navázat. Sraz proběhne od pátku 1. září na Ostende. "Po velkém úspěchu Evropského srazu v roce 2015 jsme se rozhodli pořádat letos v září v termínu 1. až 3. září opětovně setkání majitelů vozidel Alfa Romeo, v menším rozsahu. V současné době máme registrováno okolo šedesáti posádek. Vedle současných, zde budou k vidění závodní a historické modely této značky a další zajímavý program pro účastníky srazu," říká Jaroslav Jan, viceprezident Alfa Romeo Club Plzeň.

V průběhu pátku se budou účastníci srazu sjíždět k Boleváku. Hlavní program je pak připravený na sobotu 2. září. "V prostoru autocampu Ostende se bude konat přehlídka zúčastněných vozů, soutěže o věcné ceny a další doprovodný program zhruba do 12 hodin. Následně se účastníci řízenou spanilou jízdou, která bude odstartována přesně v poledne, přesunou do prostor Muzea na demarkační linii v Rokycanech, kde bude probíhat odpolední část programu," dodává Jaroslav Jan.

Po návratu na Ostende bude připravený i večerní program v tamní restauraci.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24