V Plzni se chystají oslavy vzniku republiky, katedrála bude nasvícená

20.10.2018 15:36

Na víkend 27. - 28. října se chystají v Plzni oslavy vzniku samostatného Československa. Chybět nebude tradiční možnost podívat se do památek za symbolické vstupné a lampionový průvod.

Lampionovy pruvod 28_rijen Plzeň (17)

Podívat se budete moci do muzeí, galerií, historických památek, kulturních zařízení nebo zajímavých plzeňských objektů za symbolické vstupné 28 korun nebo zdarma. Kromě toho se chystají prohlídky města věnované první republice, ale také plzeňským bájím a pověstem či nově zařazené komentované návštěvy některých kostelů.

V rámci akce vyroste scéna U Branky. Představí plzeňskou a žilinskou kulturu, tradiční řemesla a pokrmy. Návštěvníci se mohou těšit například na indie-rockovou formaci ze Žiliny Dave Brannigan, žáky základní školy Budatín, folklorní soubor Rozsutec, Michal Šindelář band nebo Plzeňský mls.

V neděli 28. října nebude chybtě tradiční lampionový průvod. Ten vyjde v 18 hodin z náměstí TGM a dojde až na náměstí Republiky, kde bude nasvícená katedrála sv. Bartoloměje v barvách trikolóry. Tady pak proběhne společné zpívání hymny.

ilustrační foto

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24