V Plzni se demonstrovalo! Policie našla u účastníka zbraň - FOTKY

30.01.2016 17:58

Na čtyři stovky lidí se sešly na sobotní protestní akci proti imigrační politice na náměstí T.G. Masaryka. Policie u jednoho z demonstrantů našla střelnou zbraň.

FOTO_QAP_CZ (42)
FOTO_QAP_CZ (23)FOTO_QAP_CZ (1)FOTO_QAP_CZ (3)FOTO_QAP_CZ (2)FOTO_QAP_CZ (4)FOTO_QAP_CZ (5)FOTO_QAP_CZ (6)FOTO_QAP_CZ (7)FOTO_QAP_CZ (9)FOTO_QAP_CZ (8)FOTO_QAP_CZ (11)FOTO_QAP_CZ (12)FOTO_QAP_CZ (13)FOTO_QAP_CZ (10)FOTO_QAP_CZ (15)FOTO_QAP_CZ (17)FOTO_QAP_CZ (19)FOTO_QAP_CZ (20)FOTO_QAP_CZ (14)FOTO_QAP_CZ (21)FOTO_QAP_CZ (24)FOTO_QAP_CZ (25)FOTO_QAP_CZ (26)FOTO_QAP_CZ (27)FOTO_QAP_CZ (22)FOTO_QAP_CZ (28)FOTO_QAP_CZ (29)FOTO_QAP_CZ (30)FOTO_QAP_CZ (31)FOTO_QAP_CZ (42)FOTO_QAP_CZ (37)FOTO_QAP_CZ (32)FOTO_QAP_CZ (35)FOTO_QAP_CZ (33)FOTO_QAP_CZ (36)FOTO_QAP_CZ (38)FOTO_QAP_CZ (39)FOTO_QAP_CZ (40)FOTO_QAP_CZ (41)FOTO_QAP_CZ (44)FOTO_QAP_CZ (47)FOTO_QAP_CZ (46)FOTO_QAP_CZ (51)FOTO_QAP_CZ (49)FOTO_QAP_CZ (52)

Protest proti imigrační politice pod oficiálním názvem "Chraňme tradice a českého lva" proběhl v sobotu odpoledne v Plzni na náměstí T.G.Masaryka. Organizátoři původně očekávali, že dorazí mezi pěti sty až tisícovkou lidí. Nakonec se na náměstí sešlo okolo čtyř stovek účastníků. 

Zpěv hymny, ale i ostrá kritika politiky Evropské unie, Spojených států a také české politické scény. Také to zaznělo při proslovech během sobotního odpoledne. Jedinou politickou osobností, která si vysloužila chválu, byl prezident Miloš Zeman, jehož jméno se v jednu chvíli dokonce skandovalo.  

Podle svolavatele se protest netýkal přímo imigrantů, ale imigrační politiky. Přesto v proslovech zazněla kritika nejen směrem k politikům a politickým postojům, ale i ohledně chování uprchlíků. Nicméně i to byl jeden z důvodů, proč se protest uskutečnil. "Přiměla mě k tomu jediná věc, a to moje zděšení nad tím, co se děje v okolních státech a co pomalu směřuje i k nám. Mám obrovský strach z toho, že v současné chvíli se populace začíná uchylovat k radikalismu, ať už pro uprchlíky, nebo proti uprchlíkům. Myslím si, že pouze informovaná veřejnost bude schopná řešit tuto situaci adekvátně, to znamená klidově a vyřešit to, pokud možno pro obě dvě strany. V současné době se tady projevuje velké roztrhání společnosti a to si myslím, že je horší než kde jaký migrant," řekl k důvodům akce svolavatel Milan Michael Štrunc.

V projevech nicméně zazněla nejrůznější slovní spojení v souvislosti s uprchlíky, kteří míří do Evropy. Zazněla dokonce "hrozící genocida národa" a podobná spojení. Hodně slov také zaznělo na téma silvestrovských událostí v sousedním Německu. 

Policie u jednoho z útočník našla revolver!

Na celou akci dohlížela během odpoledne také policie a strážníci. Na místě byla i technika, která se nacházela také v okolních ulicích. Akce jako taková proběhla podle hodnocení policie v klidu, nicméně přece jen bude mít pro jednoho z účastníků dohru.

"Evidujeme jeden případ, kdy měl muž u sebe na viditelném místě střelnou zbraň. Tím se dopustil přestupku na úseku bezpečnosti zbraní a střeliva a také práva shromažďovacího," řekl mluvčí policie Jan Koželuh s tím, že věc poputuje k dalšímu projednávání ke správnímu orgánu. 

FOTO: QAP.CZ

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24