V Plzni se pojede další Retro jízda! Přehlídka proběhne v pivovaru

08.08.2018 8:03

"Retro jízda aneb V čem jsme jezditli za socialismu" je akce, která potěší všechny milovníky historických aut, ale i ty, kteří zkrátka rádai zavzpomínají...

retrojizda16 (10)

Veteran car club Plzeň chystá už na tento víkend již 5. ročník akce s názvem RETRO JÍZDA aneb "V čem jsme jezdili za socialismu“. Historická vozidla se Plzní proženou v sobotu 11. srpna.

"Jedná se již o pátý ročník této oblíbené retroakce, která rozhodně není propagací minulého režimu,“ představuje akci Jiří Weger, člen vedení VCC Plzeň. "Je to sraz vozidel, která někteří z nás ještě aktivně užívali, ať již v produktivním věku, či jako novopečení řidiči. Vozidel, ve kterých se někteří vozili ještě jako děti, a která jsou pouze díky nadšencům dochována do dnešních let. Je hezké vidět prarodiče, kteří u žigulíka či embéčka vysvětlují vnoučatům, jak zrovna s takovým autem jeli například k moři na dovolenou.“

Netradiční program začne ve Škodalandu na břehu borské přehrady výstavou historických automobilů a motocyklů prodávaných v ČSSR v letech 1948 – 1989, a to od 8:30 do 9:55. Následně všechny vozy vyrazí v 10 hodin na svoji krasojízdu Plzeňským krajem.

"Historické automobily a motocykly pojedou přes Litice, Útušice, Robčice, Štěnovice, Čižice, Předenice, Netunice, Střížovice, Chlum, Chocenickou Lhotu, Chocenice, Zhůř, Jarov, Kokořov a Žinkovy do Nepomuku, kde se zhruba v 11 hodin uskuteční na náměstí další krátká výstava,“ vyjmenoval Milan Hampek z pořádajícího klubu.

Třetí plánovanou výstavu mohou zájemci navštívit v poledne na zámku Zelená Hora. Následně pak vozy zamíří přes Klášter, Dvorec, Srby, Ždírec, Starou Huť, Vlčice, Blovice, Zdemyslice, Žákavu, Nezvěstice, Šťáhlavy a Starý Plzenec do Plzně.

Cílem Retro jízdy bude nádvoří Plzeňského Prazdroje, kde je od 16 do 18 hodin naplánována poslední výstava, včetně doprovodného programu.

"Rádi bychom poděkovali za spolupráci Městskému obvodu Plzeň 3, městům Nepomuk a Blovice a obcím Útušice, Robčice, Čižice, Chocenice a Klášter. Velké díky patří také našim sponzorům,“ dodal za organizátory Milan Hampek.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24