QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Plzni se změní systém svozu BIO odpadu! Přibudou velkokapacitní kontejnery

16.12.2017 14:08

Od roku 2018 se v Plzni změní systém svozu BIO odpadu. Uleví se zejména lidem, kteří žijí v lokalitách s rodinnými domy. Kontejnery přibydou i na Doubravce...

Čistá Plzeň_QAP_foto (1)

V rámci svozu BIO odpadu se město od začátku roku 2018 rozdělí na dvě oblasti, červenou a zelenou. Do červené zóny budou spadat lokality, kde je spíš bytová zástavba. Naopak zelená zóna bude patřit částím města, kde jsou hlavně rodinné domy. Právě tam dojde k zásadní změně, a to v podobě přistavování velkokapacitních nádob.

Systém BIO odpadu bude nově složený ze stávajících hnědých popelnic, lidé budou moct i nadále vozit biologický odpad do sběrných dvorů zdarma, nově se ale budou na vybraných místech objevovat v předem stanovených termínech velkoobjemové kontejnery. Dál bude také možnost si připlatit za "vlastní" popelnici až domů. 

Ulevit by se mělo také lidem v rámci čtvrtého plzeňského obvodu, kde dojde k doplnění nádob do sídlišť, kde doposud nebyly. Objeví se na stanovištích pro tříděný odpad. 

Podrobnou mapu s rozdělením města do obou zón a přesnými stanovišti velkoobjemových kontejnerů  jsou k nalezení v mapovém podkladu a harmonogram svozu je dostupný zde.

"V průběhu měsíce ledna dojde k přesunu nádob v rámci navržených oblastí. Velkoobjemové kontejnery budou přistavovány až počátkem vegetativního období s prvními pracemi na zahradách, vždy nejdéle od 9:00 do 18:00 a budou pravidelně přistavovány až do konce měsíce listopadu, dle harmonogramu svozu," informoval technický úřad města.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24