QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Plzni se znovu bude jezdit na kole do práce! Registrace už běží

07.03.2018 14:24

V pořadí již 6. ročník akce "Do práce na kole" se letos rozjede v Plzni. Vloni nejvýkonnější jezdec najel 2 tisíce kilometrů! Zájemci se mohou registrovat do konce dubna.

DSC_0924

Kampaň "Do práce na kole" si za roky své existence získala řadu skalních příznivců a stále láká i nováčky. V pořadí 6. ročník vypukne v květnu. Až do konce dubna už se mohou zájemci registrovat na www.dopracenakole.cz.

"Rádi bychom hravou formou motivovali zaměstnance, aby začali přemýšlet o svém životním stylu a také o problematice udržitelné dopravy. Snažíme se apelovat i na zaměstnavatele, aby tyto formy dopravy podporovali a umožnili bezpečné uzamknutí kola nebo osprchování se,“ říká Lenka Myšáková, hlavní manažerka kampaně Do práce na kole.

Stačí vytvořit týmy o 2 až 5 lidech a během celého května pak co nejčastěji jezdit do práce ´na vlastní pohon´. Do soutěže se kromě cyklistů mohou zapojit také běžci, chodci, vozíčkáři a jezdit se bude i na koloběžkách, bruslích a longboardech. Soutěží se v kategoriích pravidelnost týmu, výkonnost jednotlivce a kreativita. Oceněný bude tradičně i "cyklozaměstnavatel roku“, který vytváří co nejlepší podmínky pro své zaměstnance jezdící do práce na kole.

Pro účastníky jsou mimo jiné připraveny různé slevy a výhody u partnerů soutěže a mohou se účastnit doprovodných akcí. "V Plzni plánujeme veřejné cyklodílny, při kterých je možné si dát pod dohledem zkušených mechaniků svá kola do pořádku. Chystáme opět snídani pro cyklisty a další ‘akce na triko’ určené těm, kteří se prokáží trikem kampaně. Výsledky soutěže budou vyhlášeny začátkem června při cyklopárty a soutěžící se mohou těšit na hodnotné ceny. Hlavní cenou je městské kolo,“ přibližuje průběh kampaně Jiří George Konečný ze spolku Plzeň na kole, který v Plzni akci koordinuje. "Letošní novinkou je zapojení i vysokých škol a kampaň Do školy na kole,“ doplňuje Konečný.

Nejvýkonnější jezdec v loňském roce najezdil za jeden měsíc téměř 2000 kilometrů, nejlepší z žen 1119 kilometrů a nejlepší běžkyně naběhala 211 kilometrů.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24