QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Plzni znovu udeřili podomní prodejci! Lákali na služby energetických firem

24.04.2017 12:18

V Plzni po čase znovu obcházeli podomní prodejci. Obdobné praktiky v západočeské metropoli zakazuje vyhláška. Také tentokrát museli k případu vyjet městští strážníci.

DSC04888

Podomní prodej, do kterého se započítává i nabízení nejrůznějších služeb, je v Plzni zakázaný vyhláškou už od listopadu roku 2013. V případě, že se po domech pohybují osoby, které nabízí zboží nebo služby, měli by lidé okamžitě věc nahlásit městské policii.

Tentokrát se podomní prodejci objevili na Lochotíně. Obyvatelům domu v ulici Elišky Krásnohorské nabízeli produkty energetických společností.

"Na linku městské policie se telefonicky obrátil všímavý občan, že v domě na ulici Elišky Krásnohorské obchází byty trojice mladých mužů a nabízí produkty různých energetických společností. Na základě výpovědi oznamovatele události, kdy jim i uvedl, kterým vozidlem podezřelí přijeli, se je záhy podařilo najít," potvrdila mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Celou záležitost tak bude řešit přestupková komise. Vyhláška o zákazu podomního prodeje platí v Plzni už několik let. Zároveň platí také zákaz pouličního prodeje v historickém jádru města. Ani tam tak nesmí společnosti například nabízet své služby nebo produkty.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24