V pomazánce byla listerie, inspekce varuje před její konzumací - FOTKY

02.12.2016 13:03

Potravinářská inspekce odhalila při kontrolách pomazánku, která může způsobit vážné zdravotní problémy. Lidé ji navíc stále mohou mít doma. Rozhodně by ji neměli jíst!
 

1_postcard
11_postcard2

Inspektoři SZPI objevili zdravotně nebezpečnou masovou pomazánku při běžné kontrole. Testy ukázaly, že obsahuje bakterii listeria, která může způsobit velké problémy.

Konkrétně se jednalo o pomazánku s názvem "Bulharka", kterou vyrábí společnost Svopex foof z Paskova. Bakterie byla objevená v šarži s minimální trvanlivostí do 10. prosince letošního roku. "Potravinářská inspekce důrazně doporučuje všem spotřebitelům, kteří by mohli mít vzhledem k deklarované době trvanlivosti danou šarži potraviny doma, aby ji v žádném případě nekonzumovali," upozorňuje mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.

Testy pomazánky nedopadly vůbec dobře. "Laboratorní analýza SZPI v uvedené šarži potvrdila přítomnost bakterie, která způsobuje onemocnění listeriózou. Inspekce proto nařídila neprodlené stažení předmětné potraviny z tržní sítě, dále výrobci nařídila přerušit výrobu této i typově podobných potravin.  Zákaz zůstane v platnosti až do prokázání nezávadnosti předmětných potravin a surovin pro jejich výrobu, kterou provozovatel doloží laboratorními rozbory uskutečněnými na vlastní náklady," informovala SZPI.

FOTO: SZPI

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24