V Přešticích ožívají plány na aquapark, podoba je vybraná - VIZUALIZACE

13.03.2017 11:55

V Přešticích se zase začíná reálně mluvit o stavbě aquaparku. Zastupitelstvo už dokonce vybralo konkrétní studii. Stavba by měla vyjít na zhruba 90 milionů.

4
4635721

O bazénu jakéhokoliv typu se v Přešticích na jižním Plzeňsku mluví už desítky let. Zatím to ale vždy zůstávalo jen v rovině debat. Aquapark se stal také jedním z hlavních témat v předvolebních kampaních. Teď to ovšem vypadá, že by se ledy přece jen mohly hnout.

Zastupitelstvo města na svém posledním zasedání představilo nový projekt. Z několika variant byla vybrána stavba aquaparku u školního areálu. Ve hře byla stavba ještě v prostoru za kostelem a v lokalitě V Háječku, ani jedna z těchto verzí ale neprošla ať už z hlediska dopravní obslužnosti, tak například v souvislosti s majetkovými vztahy.

"Bazén je v Přešticích téma asi padesát let," říká místostarosta města Marek Krivda s tím, že ze strany veřejnosti jsou tak aktuální plány podle očekávání vítané. "Zastupitelé se shodli na takzvané variantě C. Radě města zastupitelstvo delegovalo takzvaně přetavit studii do projektu pro územní řízení," dodává místostarosta města.

3

Dvojitý tobogán, wellness, jeskyně s vlnobitím i plavecký bazén. Aquapark by měl vyjít na zhruba 90 milionů...

Všechny varianty aquaparku počítaly s tobogánem. Ve zvolené verzi by tak měl být dvojitý tobogán, v areálu by měly být celkem tři bazény, samozřejmě wellness, zázemí a aquapark by měl být zároveň bezbariérový. V současné době se tak počítá s plaveckým bazénem v délce 25 metrů, s dětským bazénem o hloubce 40 až 60 centimetrů a chybět by neměl ani relaxační bazén s atrakcemi jako je například chrlič, jeskyně s vlnobitím, protiproud, nejrůznější trysky a další.

Náklady se předběžně odhadují na zhruba 90 milionů. "Investorem by mělo být město, ale zatím není přesně jasné, jak by stavba byla financována," dodává Marek Krivda.

Kdy by se aquapark mohl začít stavět, to se zatím s určitou přesností odhadnout nedá. Podle hodně optimistických výhledů by to ale mohlo být za dva roky.

Zdroj vizualizace: MÚ Přeštice

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24