QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V regionu už po ránu mrzne, přízemní mrazíky budou pokračovat

20.09.2017 10:56

V regionu už v tomto týdnu klesaly ranní teploty pod bod mrazu. Podle výhledů ČHMÚ se budou i v dalších dnech vyskytovat zejména ranní přízemní mrazíky.

FOTO_QAP_CZ (11)

Podle statistik Českého hydrometeorologického ústavu stoupá v tomto týdnu počet stanic, kde jsou měřené ranní hodnoty pod nulou. Dosud se přitom přízemní mráz vyskytoval jen v horských oblastech, v posledních dnech ale klesaly hodnoty pod bod mrazu i v nížinách.

V tomto týdnu klesla ranní teplota například v Plzni Bolevci na -1,2 stupně, a sice v pondělí. Mrzlo také v úterý. Stejnou hodnotu naměřili v pondělí také v Klatovech a v úterý pak klesla teplota pod bod mrazu i v Kralovicích na severním Plzeňsku.

Podle aktuálních výhledů se přitom přízemní mrazíky budou vyskytovat také v dalších dnech. "Předpověď počasí na následující dny slibuje na části našeho území opět obdobně příhodné podmínky. Přičemž platí pravidlo, čím více na západ, tím větší pravděpodobnost nočního protrhání oblačnosti respektive vyjasnění a slabšího větru. Stejně jako v předchozích dnech se tak přízemních mrazů dočkáme především na Karlovarsku a Plzeňsku," informoval ČHMÚ.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24