QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Riegrově ulici vznikne centrum pro začínající podnikatele - VIZUALIZACE

25.05.2018 12:47

Začínajícím podnikatelům a firmám mají sloužit prostory, které vzniknou v rámci rekonstrukce budovy na rohu Riegrovy ulice a náměstí v Plzni. Podívejte se na vizualizaci!

riegrova3
riegrova3riegrova2riegrova1

Dva objekty, které patří společnosti BIC Plzeň, se dočkají rekonstrukce. Konkrétně jde o objekt v Teslově ulici na Borských polích a prostory v domě v Riegrově ulici na rohu s náměstím Republiky. Společnost BIC Plzeň, která byla založená v roce 1992 městem Plzeň, je zaměřená na podporu inovačního podnikání, zakládání a rozvoj zejména malých a středních inovačních firem.

Rekonstrukce obou objektů, jichž je BIC vlastníkem, si vyžádá celkem 27,5 milionu korun. Přestavba se má se uskutečnit v letech 2018 až 2020.

Už letos by měla být hotová přestavba budovy v centru města v Riegrově 1. Vzniknou v ní protory pro nezávislé profesionály (viz vizualizace). "Cílem je vytvořit prostředí pro začínající firmy a podnikatele, kterým chybí v centru Plzně kvalitní zázemí tohoto typu ve vysoké kvalitě a za přijatelnou cenu. Zájem je zejména ze strany IT firem,“ říká náměstek Pavel Kotas. Doplnil, že BIC doplní využití prostor i o své poradenské služby a organizaci zajímavých tematických akcí. Náklady na rekonstrukci jsou 2,5 milionu korun. Zájemci budou mít k dispozici sdílené prostory, kanceláře a další vybavení.

V budově v Teslově 1 v areálu Vědeckotechnického parku půjde o rekonstrukci stávajícího objektu a o přístavbu nové části. "Záměrem BIC Plzeň je objekt zásadním způsobem zrekonstruovat a zvýšit tak kvalitu prostor k pronájmu a zároveň prostory rozšířit. Plán je v souladu se záměry počítačové firmy KONTRON ECT DESIGN s.r.o., která prostory dosud využívá a plánuje do budoucna zvýšit počet pracovníků, “ říká ekonomický náměstek Pavel Kotas.

Náklady na rekonstrukci a přístavbu jsou vypočítány na 25 milionů korun. "Prověříme, zda by bylo možné a vhodné využití některého dotačního titulu,“ doplnil náměstek.

Zdroj vizualizace: Magistrát města Plzně

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24