V Rokycanech se v sobotu chystá Mistrovství ČR v thajském boxu

13.03.2017 15:44

Do Rokycan se v sobotu sjedou nejlepší závodníci v thajském boxu z celých Čech. Uskuteční se zde Mistrovství České republiky muay thai a předvedou se i místní borci z rokycanského oddílu.

muay thai

„V Rokycanech se bude konat v sobotu 18. března Mistrovství České republiky v thajském boxu, a to od 12 hodin v hale basketbalu vedle sokolovny,“ potvrdil QAPu Jaroslav Hodina, reprezentační trenér muay thai.

Jaroslav Hodina vede v Rokycanech i místní sportovní klub thajského boxu s názvem Tik Ťak Rokycany. Trénovat sem chodí děti od šesti let po dospělé. Také svěřenci Jaroslava Hodiny se mistrovství o tomto víkendu zúčastní. „Máme tady v Rokycanech domácí borce juniory i dospělé, kteří budou usilovat o body,“ říká trenér.

Muay Thai známý spíše pod výrazem thajský box je sportem už s více než tisíciletou tradicí. „V tomto boji využíváte veškeré údy, tzn. boxerské údery, lokty, kolena, kopy a můžete i otevřenou patou kopnout. Vlastně všechno kromě třeba kousání, štípání, tahání za vlasy nebo tlačení do očí prsty a nesmíte samozřejmě do genitálií, takže je to takový všestranný bojový sport,“ vysvětluje Jaroslav Hodina působící u CMTA (česká muay thai asociace) jako reprezentační trenér už čtvrtým rokem.

Zkušeností z nejprestižnějších závodů má trenér Hodina více než dost. Každoročně se vydává s reprezentanty na mistrovství Evropy i světový šampionát. Teď se ale milovníci thajského boxu nejvíce těší na to, že se muay thai může dostat i na olympiádu. „V listopadu se tento sport zařadil mezi čekatele. Pokud se stane olympijskou disciplínou, v roce 2024 by se mohlo muay thai představit na olympiádě,“ říká Hodina.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24