V Rokycanech srazilo auto školáka, řidička ho přehlédla na přechodu

13.12.2016 7:57     13.12.2016 8:34

Hned několik nehod zkomplikovalo v úterý ráno provoz na silnicích v regionu. Do terénu musela i záchranka, která v Rokycanech převážela 7letého chlapce.

DSC05016

K nehodě v Rokycanech došlo kolem půl osmé v Jiráskově ulici. Došlo ke střetu osobního auta a malého dítěte. Na místě musela zasahovat i záchranka. Naštěstí zranění malého pacienta nebyla nijak vážná.

"Dítě ročník 2008 jsme převáželi na chirurgickou ambulanci do nemocnice v Rokycanech," potvrdil mluvčí záchranky Martin Brejcha. Přesné příčiny nehody se stále vyšetřují. Zatím to bohužel vypadá, že řidička malého chlapce přehlédla na přechodu pro chodce. "Ke střetu osobního vozidla Škoda Felicie a chlapce došlo na přechodu pro chodce, když řidička s vozidlem jela ve směru od Plzeňské ulice na Pražskou ulici," popsala mluvčí policie Hana Kroftová.

Dechová zkouška u řidičky byla negativní. Podle informací přímo z místa, byl chlapec na přechodu velmi snadno přehlédnutelný. Na sobě měl mít tmavé oblečení a řidičku podle všeho navíc oslnila i protijedoucí auta. Průběh nehody je nicméně i dál v šetření.

Nehoda, při které bylo zraněno dítě, se odehrála i v pondělí v podvečer v Klatovech. Podrobnosti najdete v článku zde.

Záchranka musela kvůli nehodě vyjet i k Černošínu na Tachovsku. Tam skončilo pro změnu auto ve stromě. I když to vypadalo dramaticky, záchranka nakonec nikoho do nemocnice transportovat nemusela. "62letý muž podepsal na místě reverz a odmítl další ošetření," vysvětlil tiskový mluvčí krajských záchranářů.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24