QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V týdnu se vrátí tropy, začátek července přinese déšť

19.06.2017 7:01

V nadcházejících dnech si opět užijeme letních teplot. I celkově by mělo být období do 16. červnece teplotně nadprůměrné, první polovina července ale přinese také déšť.

FOTO_QAP_CZ (3)

Největší teplo by mělo být podle nových výhledů meteorologů do 16. července v tomto týdnu. Jinak by se teploty měly pohybovat kolem průměrných hodnot. Začátek prázdnin by měl doprovodit déšť i bouřky.

"Z hlediska množství atmosférických srážek se předpokládá, že na našem území bude období 19.6. - 16.7.2017 jako celek nadnormální. Nejméně srážek se očekává na začátku období, srážek bude postupně přibývat a druhá polovina předpovědního období bude pravděpodobně srážkově bohatší," informoval ČHMÚ s tím, že na úhrnu srážek se budou podílet zejména bouřky a přeháňky. Rozdíly v regionech tak mohou být značné.

V příštích dnech budou panovat opět letní teploty...

V pondělí bude jasno nebo skoro jasno s teplotami mezi 26 až 30 stupni. Velmi podobné to bude i v úterý. Teploty se ale dostanou až ke 32 stupňům a postupně se přidají i přeháňky nebo bouřky. V noci naměříme 15 až 11 stupňů.

Ve středu bude oblačno až polojasno, ojediněle se objeví přeháňky nebo bouřky. Postupně bude oblačnosti ubývat. V noci klesnou teploty na 18 až 14 stupňůp, přes den vystoupí mezi 23 až 27.

Ve čtvrtek nás čeká zpočátku skoro jasno, postupně polojasno až oblačno a ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty budou mezi 11 až 7 stupni, nejvyšší denní mezi 24 až 28.

Pátek přinese zpočátku polojasnou oblohu, postupně ale bude oblačno, místy přeháňky a ojediněle i bouřky. V noci naměříme 18 až 14 stupňů, přes den 27 až 31.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí podle ČHMÚ: "Oblačno, místy přeháňky nebo bouřky. Postupně až polojasno a srážky jen ojediněle. Nejnižší noční teploty 17 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 24 až 29 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24