Vážná nehoda na hlavním tahu I/27! 4 osoby byly zraněny - FOTKY

01.08.2017 8:11     01.08.2017 10:37

V úterý ráno došlo k vážné nehodě na hlavním tahu I/27 z Plzně na Klatovy mezi Horní Lukavicí a Přešticemi. Zraněny byly celkem 4 osoby. Provoz je řízen kyvadlově!

01
dolni lukaviceluakvice0103040502

U odbočky na Dolní Lukavici se střetlo ráno před osmou hodinou osobní auto s nákladním, jedna osoba byla po nehodě zaklíněna. Silnice byla uzavřena, v místě se tvořily dlouhé kolony.

Na místě byly celkem 4 zraněné osoby. "Dvě osoby utrpěly středně těžké zranění a dvě osoby zranění lehké," uvedl Robin Šín ze záchranné služby.

36letý řidič zůstal po nehodě zaklíněný v autě. " Utrpěl středně těžké poranění hrudníku a břicha, byl převezen do Fakultní nemocnice Plzeň na emergency," upřesnil dále Robin Šín.

Nehoda se stala na křižovatce silnic Dnešice x Dolní Lukavice. "Řidič ve věku 69 let jel od Dnešic směrem k pozemní komunikaci I/27 a podle prvotních informací zřejmě nedal přednost vozidlu přijíždějícímu zprava.  Avie, která převážela uhlí, se střela s vozidlem značky Mercedes, jež jel od Přeštic," upřesnila mluvčí policie Martina Korandová.

Mercedes řídil 36letý muž, po srážce auto skončilo v příkopu. Na něj se naklonilo nákladní auto, přičemž se rozsypal náklad.

V každém vozidle seděla jedna spolujezdkyně. "Alkohol byl u obou řidičů vyloučen dechovou zkouškou a příčina nehody je v šetření. Na hlavním tahu řídí policisté provoz kyvadlově," říká dále Martina Korandová.

Na místě zasahovali hasiči. "Hasiči nejprve vyprostili dvě osoby z nákladního auta. K zaklíněnému řidiči OA se hasiči dostali až poté, co nákladní vůz pomocí navijáku těžké techniky převrátili na kola. Spolujezdkyně se dostala z kabiny sama oknem ještě před příjezdem záchranných složek. Hasiči pomohli ZZS při ošetření zraněných," dodala k nehodě mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Při vyprošťování byla silnice zcela uzavřena.  

FOTO: Zdravotní záchranná služba Plzeňského kraje, HZS Plzeňského kraje

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24