Vážná nehoda u Kdyně, viník byl pod vlivem. Zranily se dvě malé děti a tři osoby

29.07.2016 9:17     29.07.2016 12:52

K vážné nehodě došlo v pátek ráno u Kdyně na Domažlicku. Po střetu 1 nákladního a 2 osobních aut byla silnice zcela uzavřená. Došlo ke zranění 5 osob, z toho dvou malých dětí.

"Nehoda byla oznámena v 7:48. U Kdyně u odbočky na Kout na Šumavě se střetly dvě osobní vozidla značky Volkswagen a Opel Corsa a jedno nákladní auto," potvrdila mluvčí policie Dagmar Brožová s tím, že silnice je uzavřená, osobní auta jsou na komunikaci a nákladní vozidlo mimo silnici v příkopu.

"Zranění utrpěly tři dospělé osoby kolem 30 let, dále dvě děti vě věku tři a čtyři roky. Všichni byli převezeni do nemocnice v Domažlicích," řekla QAPu mluvčí záchranky Lenka Ptáčková.

AKTUALIZACE 12:45 - Viník nehody byl pod vlivem alkoholu.

"28letý řidi vozu Opel Corsa jedoucí směrem na Domažlice nedodržel bezpečnou vzdálenost a narazil do vozidla Volkswagen, který řídila 29letá řidička, která odbočovala vlevo směrem na Kout na Šumavě a dávala přednost protijedoucímu nákladnímu vozidlu. Vozidlo VW bylo odraženo na protijedoucí nákladní vozidlo," upřesnila mluvčí policie Dagmar Brošová s tím, že viník nehody, tedy řidič vozu Opel Corsa nadýchal při zkoušce 0,93 promile a 0,98 promile při opakované dechové zkoušce.

Silnice byla v místě nehody zcela uzavřena. "Uzavírka trvala zhruba dvě hodiny," uvedla dále policejní mluvčí.

Další nehody jsou hlášené z Klatovska a jižního Plzeňska.

Ke zranění došlo při nehodě u Bolešin.

"Na silnici 186 ve směru z Klatov na Bolešiny za odbočkou na Slavošovice se střetla dvě auta,"řekla QAPu mluvčí policie Dagmar Brožová. Nehoda si vyžádala zranění dvou osob, záchranka je převezla do nemocnice v Klatovech.

Další havárie osobního auta se stala u Dobřan. Také tady došlo ke zranění.

 

ilustrační foto

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24