Vážná nehoda uzavřela hlavní tah na Nepomuk! Opilý řidič obrátil auto na střechu!

01.10.2013 10:44     01.10.2013 11:40

Hlavní tah z Plzně na Nepomuk v úterý dopoledne zablokovala vážná nehoda osobního auta. U Nezbavětic zasahovali hasiči, policie, ale také záchranka. Opilý řidič tam obrátil auto na střechu!

DN Nezvěstice (2)

Hlavní tah z Plzně na Nepomuk I/19 zablokovala v úterý dopoledne vážná nehoda, u které nakonec musely zasahovat všechny složky Integrovaného záchranného systému. Do vzduchu musel dokonce i vrtulník. Vyšetřování nakonec ukázalo, že za vším bude stát nejspíš alkohol. 

Na zhruba hodinu musela být úplně uzavřená silnice z Plzně na Nepomuk. Na hlavním tahu I/19 před obcí Nezvěstice u Nezbavětic skončilo na střeše osobní auto. "Policie přijala oznámení z linky 155, že u obce Nezbavětice je osobní auto obrácené na střechu. Podle prvních výsledků vyšetřování se auto převrátilo a zůstalo na komunikaci. Zraněného řidiče musela do nemocnice dopravit Zdravotnická záchranná služba. Zkoušky na alkohol u řidiče byly pozitivní," řekla QAPu mluvčí policie Hana Štefflová. "35letý řidič nadýchal 1,72 promile." Jen od soboty do úterý se v Plzeňském kraji řešilo pět nehod, ve kterých sehrál roli alkohol.

Do vzduchu musel i vrtulník. "Vrtulník sice na místo letěl, ale nakonec byl odvolán. Pacient byl do nemocnice přepraven pozemní cestou se středně těžkými zraněními," vysvětlil mluvčí záchranky Václav Ondra.

Doprava na hlavním tahu stála a řidiči museli úsek nehody objíždět přes Šťáhlavy a Nezvěstice. 

Další cyklista srazil člověka v Plzni! Tentokrát přímo na zastávce MHD U Prazdroje. V úterý policisté v Plzni řešili ještě další nehodu, která skončila zraněním. Naštěstí lehčím. Přímo na zastávce trolejbusu na hlavním tahu U Prazdroje srazil cyklista ženu, která se chystala nastoupit do trolejbusu. Navíc ke srážce došlo v místě, kde je cyklostezka přerušená a cyklista tak neměl na kole v daném úseku, co dělat. Žena utrpěla lehčí poranění ruky.

Ke srážce chodce a tentokrát cyklistky došlo v Plzni také v pátek na rušné křižovatce Na Belánce. Tam ale podle všeho stojí za nehodou zdravotní indispozice ženy na kole. V nemocnici skončila jak cyklistka, tak chodec, kterého srazila. Více čtěte zde.

FOTO: nehoda u Nezvěstic HZS Plzeňského kraje

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24