QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

25.04.2024 11:29

Vážná nehoda uzavřela obchvat Staňkova! Zasahovat musel vrtulník - FOTKY

30.03.2017 13:59     30.03.2017 14:38

Vážná nehoda kamionu a osobního auta uzavřela ve čtvrtek odpoledne nový obchvat Staňkova na Domažlicku. Při nehodě utrpěly vážná zranění dvě osoby.

5
134256

Všechny složky integrovaného záchranného systému zaměstnala ve čtvrtek nehoda, ke které došlo na obchvatu Staňkova. Na místo musela záchranka povolat dokonce i vrtulník.

K nehodě došlo krátce po půl druhé odpoledne. "Kvůli střetu kamionu a osobního vozidla musel být úplně uzavřený obchvat Staňkova a policie odklonila dopravu přímo přes Staňkov. Při nehodě došlo k jednomu těžkému a jednomu středně těžkému zranění," potvrdila mluvčí policie Dagmar Brožová.

Na místo musel ltět i vrtulník letecké záchranky. "Zranění utrpěla žena narozená v roce 1944. Tu přepravoval vrtulník na emergency fakultní nemocnice v Plzni, byla ale naštěstí při vědomí. Muže, ročník 1943, jsme převáželi pozemní cestou do nemocnice v Domažlicích," doplnil mluvčí záchranky Martin Brejcha.

Na vině je podle všeho nedání přednosti v jízdě. "Dvaasedmdesátiletý muž řídil osobní automobil Dacia Sandero na silnici II. třídy č. 185 ve směru od Staňkova z ulice Americká směrem ke křižovatce se silnicí I. třídy č. 26, na které nedal z vedlejší pozemní komunikace proti příkazu dopravní značky Dej přednost v jízdě! přednost v jízdě nákladnímu automobilu Mercedes s návěsem, který jel po silnici I. třídy č. 26 ve směru od obce Křenovy směrem na obec Ohůčov. Ke srážce vozidel došlo na hlavní pozemní komunikaci silnice I. třídy č. 26  v jízdním pruhu nákladního automobilu Mercedes," popsala průběh nehody policejní mluvčí.

FOTO: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24