QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vážný střet dvou vozidel na jižním Plzeňsku, zasahoval vrtulník

19.07.2018 14:02     19.07.2018 15:41

Odpoledne se stala vážná nehoda na jižním Plzeňsku, u obce Řenče se střetla Fabia s Mercedesem. Na místě zasahovaly všechny složiky IZS a byl povolán i vrtulník. 

foto QAP CZ

Oznámení o nehodě přijali policisté pár minut před půl druhou odpoledne. Na místo kromě záchranářů, letecké záchranné služby a hasičů, vyjeli i policisté z dopravního inspektorátu Plzeň - venkov. 

"Z dosavadního šetření vyplývá, že řidič (ročník 1989) ve vozidle Škoda Fabia neměl přizpůsobit rychlost a vjel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím vozidlem značky Mercedes (řidič ročník 59). Následkem střetu vozidel došlo ke zranění spolujezdce ve vozidle Škoda (ročník 76), který byl letecky transportován do nemocnice. Řidič z druhého vozidla byl převezen do nemocnice RZS," uvedla mluvčí policie Hana Kroftová. 

Podle policie při nehodě nehrál roli alkohol. "Oba řidiči se na místě nehody podrobili dechovým zkouškám, které byly s negativními výsledky. Silnice byla v době šetření uzavřena zhruba na dvě hodiny. Dopravní nehoda je nadále v šetření dopravních policistů," řekla dále Kroftová.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24