Ve škole se na prázdniny "ubytovali" papoušci! Chytit je museli strážníci - FOTO

23.08.2016 13:59

Záchranu skutečných opeřených krasavců mají na svém kontě plzeňští strážníci. Vyjíždět museli do školy na Borech, kde papoušci přebývali už několik týdnů...

P8225790

Strážníci z odchytové skupiny městské policie jsou poslední době v pořádném fofru. Jen o víkendu museli vyjíždět ke skoro desítce případů zatoulaných zvířat. V pondělí pak sérii výjezdů zatím ukončili "zásahem" v areálu školy ve Skupově ulici na Borech.

"V pondělí odpoledne vyjížděli strážníci do školského zařízení ve Skupově ulici, kde se měli nacházet dva papoušci. Žena, která na místě čekala, uvedla, že se zde papoušci pohybují již zhruba dva měsíce a jí se až teď podařilo je nalákat do jedné z učeben. Jednoho z papoušků žena odchytila sama, na druhého strážníci použili odchytovou síť," popsala Dana Krausová z městské policie.

I když nádherně vybarvení papoušci měli identifikační kroužky, nepodařilo se nalézt jejich majitele. Strážníci je proto přepravili do Záchranné stanice živočichů.

Série výjezdů k zatoulaným psům i zraněným zvířatům...

V posledních dnech se v péči specializovaných strážníků ocitli zejména psi, v jednom případě to byl ale i zraněný poštovní holub a dokonce i kočka, která na tom byla velmi špatně. "Černobílé kotě pobíhající u silnice směrem na Letkov mělo viditelné zranění ocasu a pravé zadní packy a šedý perský kocour nalezený v Rabštejnské ulici byl v celkově špatném stavu, podvyživený a chyběla mu značná část ocasu. O obě zvířata se po převozu postarali zaměstnanci útulku," dodává Dana Krausová.

FOTO: Městská policie Plzeň

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24