QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Ve vlacích na trati mezi Plzní a Planou proběhne rozsáhlý průzkum

03.11.2018 11:06

Cestující vlaky mezi Plzní a Planou budou v příštím týdnu zapojeni do rozsáhlého průzkumu. Cestující budou odpovídat na otázky ohledně četnosti spojů i dalších záležitostí.

FOTO_QAP_CZ (35)

Ve vlacích na železniční trati Planá - Plzeň proběhne už v úterý 6. listopadu rozsáhlý průzkum. Trať prošla v minulých letech modernizací, před čtyřmi lety prošel obměnou koncept železniční dopravy.

Pomalé osobní vlaky z Plzně na Mariánské Lázně nahradily rychlejší spěšné vlaky, do Bezdružic jezdí přímé vlaky z Plzně. Mezi Plzní a Stříbrem došlo k odstranění souběžných jízd vlaků a autobusů.

Průzkum bude zaměřený na potřeby cestujících. Ve vlacích se budou pohybovat zaměstnanci organizátora, firmy POVED, kteří se budou cestujících tázat na jejich dopravní potřeby. "Jestli například přestupují z vlakové dopravy ve Stříbře na spoje MHD či zda-li jim vyhovuje četnost spojů," říká Zdeňka Kmochová, ředitelka společnosti POVED, který dopravu v kraji organizuje.

"Prosíme cestující o spolupráci, projeví se to v kvalitnějších jízdních řádech v budoucnu, může dojít i na posílení segmentu spěšných vlaků mezi Plzní a Planou, případně dál do Karlovarského kraje,“ dodává Kmochová. 

Průzkum je také klíčový pro MHD na území města Plzně. Cestující budou mimo jiné odpovídat i na otázky ohledně využívání MHD a vzájemných přestupů. Výsledky budou následně sloužit pro další potřeby Plzeňskému kraji, městu Plzeň a Plzeňským městským dopravním podnikům.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24