Ve vlacích na trati Plzeň - Rokycany proběhne speciální průzkum

08.11.2017 12:51

Cestující vlaky na trati číslo 170 mezi Plzní a Rokycany by měli ve čtvrtek počítat se speciálním průzkumem. Souvisí se změnami, které trať čekají už v příštím roce.

FOTO_QAP_CZ (30)

V prosinci roku 2018 se podle aktuálních plánů zprovozoní tunel u Ejpovic. Tím dojde na železniční trati k výrazným změnám, včetně zrychlení spojů.

"Trasu mezi Plzní a Rokycany ujede rychlík za 10 minut, což je méně než u osobního automobilu. Předpokládáme vyšší počty cestujících v drážní dopravě,“ vysvětluje Zdeňka Kmochová, jednatelka společnosti POVED (Plzeňský organizátor veřejné dopravy).

Kvůli nové podobě tratě se budou muset změnit jízdní řády. Ve čtvrtek 9. listopadu proto proběhne na trati 170 v úseku Rokycany – Plzeň dopravní průzkum zaměřený na potřeby cestujících. Ve vlacích se budou pohybovat zaměstnanci organizátora, kteří se budou vybraných cestujících ptát na jejich dopravní potřeby. "Jestli například přestupují z linkové dopravy v Rokycanech a v Plzni dále cestují MHD,“ dodává Kmochová. "Prosíme cestující o součinnost, projeví se to v kvalitnějších jízdních řádech od prosince 2018, až bude dokončena modernizace trati mezi Rokycany a Plzní.“

Krom železniční dopravy bude průzkum sloužit i pro další vývoj MHD v Plzni. Cestující tak čekají i otázky, které se budou týkat hromadné dopravy v krajském městě, zda ji využívají a jak konkrétně. Výsledky mohou posloužit také jako námět na případné úpravy sítě MHD v Plzni.

Výsledky dopravního průzkumu budou  podkladem dopravní optimalizace, která bude základem pro jízdní řád od roku prosince 2018.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24