QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Velikonoční trhy finišují, na delší dobu jsou poslední - FOTKY

17.04.2017 9:14

Velikonoční trhy na náměstí Republiky vstupují do svého závěru. Na několik měsíců to byly poslední tradiční trhy. Znovu se stánky objeví na náměstí až v září.

4
1234567

Sezónu tradičních trhů v centru Plzně, které vždy nabízí desítky stánků i doprovodný program, otevřely před víc jak týdnem Velikonoční trhy. Na jejich rozsahu se ovšem podepsalo zavedení EET.

Podle organizátorů se nový systém evidence tržeb projevil ve snížení počtu prodejců. Úbytek se odhaduje okolo 20 procent. Trhy i tak nabídly oblídené záležitosti, ze kterých opět slavil velký úspěch kolotoč. I tentokrát se ukázalo, že novinka, která se poprvé objevila o loňských Vánočních trzích, láká nejen nejmenší návštěvníky, ale i dospělé.

Ani tentokrát nechyběl hudební program, který patřil v neděli skupině M.H.S. (viz fotogalerie). V pondělí je na programu vystoupení "Šťáhlavské perly". Na pódiu se skupina představí v 15, 16 a 17 hodin.

Na poměrně dlouhou dobu jsou končící trhy poslední. Znovu se desítky stánků objeví na náměstí až v polovině září, kdy odstartují Václavské trhy. Ty potrvají od 13. do 18. září. Jakou budou mít obsazenost co do počtu prodejců, to se teprve ukáže. Každopádně podle organizátorů se očekává, že nejbohatší trhy z hlediska nabídky, budou opět až ty vánoční v závěru roku.

FOTO: Milan Svoboda - kompletní fotogalerii najdete zde

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24